Društvo

Javni poziv za nabavku mašina i opreme u primarnoj stočarskoj proizvodnji u 2020. godini

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, raspisuje javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u 2020. godini.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to:

fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva
preduzetnik
privredno društvo
zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova zadruge koji su upisani u Registar kao nosioci ili članovi pet različitih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu
srednja škola
naučnoistraživačka organizacija u oblasti poljoprivrede
crkva i verska zajednica, registrovane u skladu sa zakonom kojim se uređuju crkve i verske zajednice.
Zahtev za odobravanje prava na podsticaje u skladu sa ovim Javnim pozivom podnosi se u roku od 01. do 15. juna 2020. godine.

Procentualni iznos podsticaja za područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi(65%) utvrđuje sa prema mestu prebivališta, odnosno sedišta podnosioca zahteva, u skladu sa posebnim propisom koji određuje područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.  Za one koji nisu iz marginalnih područja, podsticaj je 50% od realizovane prihvatljive investicije bez PDV-a.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 1.500.000 dinara, osim podsticaja za investicije u nabavku novih mašina i opreme za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja za koje najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini iznosi 3.000.000 dinara.

Predstavnik poljoprivredne savetodavne stručne službe Safet Vesnić pozvao je sve poljoprivrednike da se prijave na ovaj Javni poziv kako bi mogli da obnove poljoprivrednu mehanizaciju.

 

Podeli