Društvo

Veliko interesovanje građana za sto evra

Svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Republici Srbiji od danas mogu da se prijave i putem kontakt – centra za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 evra. Pravo na 100 evra imaju i državljani koji su rođeni u Republici Srbiji, sa prebivalištem u Srbiji, a koji su radili i primaju penziju iz inostranstva. Podsetimo u prvih pet sati preko milion gradjana se prijavilo za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra.

13. maja počelo je prijavljivanje građana elektronskim putem za jednokratnu pomoć od 100 evra, putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs a danas u oticaju je i prijavljivanje preko broja telefona kontakt – centra 0800 101 100. Prilikom podnošenja prijave punoletni državljani Republike Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć.

U kontakt – centru će građani imati priliku da čuju automatski nasnimljen glas, kome će moći da ostave svoje podatke. Matični broj i broj lične karte će građani unositi koristeći brojeve telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster.

Građani Novog Pazara prijvili su se  za jednokratnu pomoć od 100 evra, a novac će upotrebiti većinom da upotpune kućni budžet.

Primaoci penzija i korisnici novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu jednokratne pomoći, odnosno nema potrebe da se prijavljujuZa njih će isplata početi danas.

Podsetimo, da se za manje od 38 sati za novčanu pomoć od 100 evra prijavilo tri miliona građana Srbije.

 

Podeli