DruštvoVesti

Državni univerzitet počinje da radi 15. maja

Posle dvomesečne obustave rada  zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19, Državni univerzitet u Novom Pazaru, u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz poštovanje obaveznih preventivnih mera, počeće rad u svojim prostorijama 15. maja ove godine.

Tokom vanrednog stanja nastava na daljinu održavana  je redovno, kao i pripremna nastava za upis studenata. Za to vreme krečenje i uredjenje prostorija je završeno i sve će biti spremno da se vrata Državnog univerziteta ponovo otvore 15. maja.

Tog dana počeće redovan rad  za administrativno-tehničko osoblje i prijavljivanje studenata za aprilski ispitni rok, koji će se održati od 19. do 23. maja.

Nastavnici i saradnici počev od 18. maja obavlјaće u prostorijama Univerziteta konsultacije sa studentima, po ranije utvrđenom rasporedu. Utvrđen je i raspored za održavanje laboratorijskih i praktičnih vežbi.

Preostala predavanja i vežbe, do kraja školske godine odvijaće se elektronskim putem. Poslednje nedelјe maja sledi prijavlјivanje ispita za junski ispitni rok. Detalјno obaveštenje o početku rada i svim terminima objavlјeno je na sajtu Državnog univerziteta.

Očekuje se da će upis studenata, kao i ranijih godina biti započet krajem juna. Prema predlogu kvote, koji treba da odobri Vlada Republike Srbije, Državni univerzitet u Novom Pazaru ove godine na 20 akreditovanih studijskih programa upisaće 960 studenata, od kojih će se preko 70 odsto školovati iz budžeta.

Podeli