PolitikaVesti

SDA traži dozvolu kretanja za Ugljanina

Iz Stranke demokratske akcije Sandžaka u više navrata zatražili su  od ministra policije da za vrijeme trajanja vanrednog stanja izda dozvolu za kretanje predsjedniku te stranke Sulejmanu Ugljaninu, radi, kako navode, obavljanja poslova predsjednika Stranke u službenim prostorijama, te komunikacije sa državnim i lokalnim organima i političkim strankama.

”Predsjednik Stranke, shodno svojoj funkciji, pred zakonom je odgovoran za predstavljanje,zastupanje i poslovanje Stranke što ga obavezuje na boravak u službenim prostorijama Stranke.Srpski ministar policije još uvijek nije dostavio zvaničan pisani odgovor na zahtjeve koje je uputila SDA Sandžaka.

Vanredno stanje ne može biti alibi za pokušaj da se rad i djelovanje SDA Sandžaka, kao parlamentarne Stranke na republičkom i lokalnom nivou, suspenduje i da se predsjednik stranke isključi iz političkog ţivota u ovoj zemlji.

Mjera zabrane kretanja, u slučaju predsjednika SDA Sandžaka isključivo se odnosi na godine starosti i ne postoje drugi razlozi na osnovu kojih bi se Ugljaninu uskratilo pravo na kretanje te javno i političko djelovanje.

Tražimo od Vlade Srbije da, kao drugostepeni organ na osnovu svojih ovlaštenja predsjedniku SDA Sandžaka, neodložno izda traženu dozvolu i time omogući da predsjednik Stranke i Stranka demokratske akcije Sandžaka mogu nesmetano raditi i djelovati” navodi se u saopštenju za javnost SDA Sandžaka.

Podeli