COVID-19Vesti

Pivremena bolnica za lečenje od COVID-a u Medicinskoj školi

Gradska uprava Novog Pazara saopštila je da počinju pripremni radovi na osposobljavanju specijalne bolnice u kojoj će se lečiti građani Novog Pazara oboleli od virusa COVID19 sa lakšom kliničkom slikom.

Za ovu namenu odabrana je Medicinska škola “Dva heroja”, a nakon što su juče potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, gradsko rukovodstvo, rukovodstvo Opšte bolnice, te kriznog štaba, obišli dve lokacije u Novom Pazaru, pomenutu školu i Sportsko sajamsku ustanovu Pendik.

Za ovu namenu, kako je saopšteno, Obezbeđeni su kreveti, medicinska oprema i logistika za opremanje Kovid bolnice u Novom Pazaru.

Kako bi se specijalna bolnica što pre bila spremna za primanje naših pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, pozivamo privrednike i građane da doniraju opremu Kovid bolnici u Novom Pazaru u vidu posteljina, ćebadi, natkasni i ostalih potrebština, apeluju iz Gradske uprave.

Svi koji žele da učestvuju u opremanju Kovid bolnice kako bi Novopazarci sa lakšom kliničkom slikom ostjali u svom gradu, mogu da se javiti se koordinatoru za infrastrukturu Enesu Buhiću na e mail: enes.buhic@novipazar.org.rs ili telefon: 064 8627 386.

 

 

Senada Kalić

 

Podeli