COVID-19Vesti

Jahović i firma “Bayegan” iz Turske kupili mobilni rendgen za COVID bolnicu u Novom Pazaru

Proslavljeni košarkaš, naš sugrađanin Mirsad Jahović u pertnerstvu sa turskom firmom “Bayegan” kupio je mobilni rendgen aparat koji je bio neophodan i jedan od glavni uslova, kako bi počela da radi Covid bolnica u Novom Pazaru, a trenutno se medicinska škola “Dva heroja” oprema za te namjene.

Kako Radio televizija Novi Pazar saznaje tog uređaja nema u prodaji na teritoriji naše zemlje, a teško ga je naći na svetskom tržišta. Jahović i firma “Bayegan”  vlasnice Ruye Bayegan čiji su roditelji poreklom iz Sandžaka, otac iz Sjenice a majka iz Novog Paazara, kupili su rendgen aparat u Istanbulu i on će u toku ove nedelje u rekordnom roku biti poslat za Novi Pazar.

Naša donatorka, Ruye Bayegan, poznato je ime u petrohemijskoj industriji, na poziv Jahovića da pomogne u opremanju Covid bolnice u Novom Pazaru brzo je odgovorila i stavila se na raspolaganje za svaku vrstu pomoći svom Sandžaku u ovoj situaciji.

Podsećamo, Mirsad Jahović prvi je odgovorio na poziv kojije uputila Gradska uprava našim privrednicima da pomognu opremanje bolnice.

Intenzivno se radi na opremanju i montiranju kreveta i ostalih elemenata u medicinskoj školi “Dva heroja”.

Aleksandar Nićiforović

Podeli