Društvo

Do posebnih dozvola posredstvom Gradske uprave

Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, po ovlašćenju predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, u saradnji sa MUP-om kontrolisaće i vršiće izdavanje dozvola za kretanje u vreme policijskog časa. U skladu sa tim Gradska uprava Novog Pazara od juče je počela da prima zahteve za izdavanje posebnih dozvola za kretanje licima koja obavljaju neke od socijalnih usluga kao i razvedenim roditeljima koji konačnom  sudskom presudom regulišu viđanje deteta.

U ovom slučaju, građanima koji imaju potrebu za dobijanjem dozvole za kretanje i u vreme policijskog časa, smatraju se osobe koje pružaju pomoć licima koja nisu u stanju da se staraju o sebi i samostalno obavljaju osnovne životne potrebe, kao i razvedenim roditeljima koji konačnom  sudskom presudom regulišu viđanje deteta.

”Sa ovim problemom, koji obaveštenjem Republičke uprave počinje da se rešava, Gradska uprava u Novom Pazaru suočava se od uvođenja vanrednog stanja – rekao je načelnik Gradske uprave Džemil Divanefentić. On je kazao da je predhodna dva dana podneto tridesetak takvih zahteva.

”Mi smo po zvaničnom obaveštenju odmah stupili u akciju. Upoznali smo građane putem zvaničnog portala da mogu podneti zahteve u elektronskoj formi na našu adresu pisarnice. Naišli smo na veliko interesovanje građana. U predhodna dva dana preko 30 zahteva podneto je u elektronskoj formi. U saradnji sa Odeljenjem za društvene delatnosti i centrom za socijalni rad mi obrađujemo zahteve koji se isključivo odnose za dozvolu za kretanje za lica koja se staraju o drugim licima, predstavnicima nevladinih organizacija i centara za socijalni rad, koji vrše usluge socijalne pomoći, za personalne asistente, kao i u slučajevima kada su sticajem porodičnih okolnosti roditelji razdvojeni”, izjavio je Divanefendić.

Zahtevi za dozvolu za kretanje i neophodna dokumentacija, podnose se Gradskoj upravi isklučivo elektronskim putem na adresu: pisarnica@novipazar.org.rs

Obrađene zahteve Gradska uprava porosleđuje Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, koje u saranji sa MUP-om izdaje dozvole za kretanje i o tome obaveštavaju podnosioca zahteva.

S.Lj.

Podeli