DruštvoVesti

Socijalna izolacija suština borbe protiv korona virusa

Održan je sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije kako bi se sagledala epidemiološka situacija u Novom Pazaru, a kako se moglo čuti epidemiološka situacija je složena. Na sve građane nadlježni apeluju da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova, da kontakte svedu na minimum i da se ne okupljaju na javnim površinama i u grupama.

Članovi štaba za vanredne situacije konstatovali su da je svaki dan u kojem u Novom Pazaru nije zabilježen slučaj oboljevanja poklonjen dan, jer ustanove imaju dodatno vrijeme na raspolaganju kako bi se sprovele propisane mjere u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Na sve građane se i dalje apeluje da je najbolja mjera, te suština borbe sa korona virusom socijalna izolacija.

Državljani Srbije koji ovih dana pristižu u svoju zemlju biće smještani u izolacije u centrima širom Srbije na period od 28 dana.

Sa Štaba za vanredne situacije apelovali su na sve građane da ostanu u svojim kućama i podsjećaju da je zabranjeno okupljanje na javnim površinama. Policija u Novom Pazaru kontroliše okupljanja i upozorava građane da drže rastojanje međusobno.

U danima vikenda, kada se očekuje i proljepšanje vremena, policija, volonteri i redari će kontrolisati, i kućama vraćati građane i one koji se rekreiraju na Rekreacionom centru i poznatim izletištima u blizini Novog Pazara.

A. Ni.

Podeli