Poziv privrednim subjektima da dostave zahteve za rad u vreme zabrane kretanja

Ministarstvo privrede Republike Srbije obaveštava privredne subjekte da shodno Naredbi o izmeni Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije („Službeni glasnik RS“, broj 40/20) Ministarstvo privrede nastavlja da prima zahteve koji se odnose na izdavanje dozvola za kretanje u periodu od 17 časova do 05 sati ujutru.

Zahtevi se podnose u skladu sa Instrukcijom Ministarstva privrede Broj: 023-00-188/2020-09 od 19. marta 2020. godine, na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Privredni subjekti zahtev podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs

Obrazac možete preuzeti na linku: https://privreda.gov.rs/obavestenje-tabela-za-privredne-subjekte

Sve primljene zahteve Ministarstvo privrede prosleđuje Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje ceni opravdanost podnetih zahteva.

Još jednom ističemo da je obaveza poslodavca da svakom zaposlenom izda radni nalog i to: poslodavac koji ima do 100 zaposlenih dužan da izdaje dnevni radni nalog, dok poslodavac koji ima preko 100 zaposlenih izdaje radni nalog na nedeljnom nivou za svako lice koje se nalazi na spisku za izdavanje dozvole.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i radne naloge u elektronskom obliku (skeniran radni nalog na telefonu, tabletu i sl.)

Podeli