Društvo

Međuopštinska saradnja u Raškom okrugu dobra

U Raški je danas održan sastanak Štaba za vanredne situacije Raškog okruga u užem sastavu, uz prisustvo predstavnika Grada Novog Pazara i opština Tutin i Raška. Na sastanku je zaključeno da u sprovođenju vladinih mera nema većih problema na teritoriji ovog okruga, te da je međuopštinska saradnja na zadovoljavajućem nivou.

Osim poštovanja vladinih mera, načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović je izrazo zadovoljstvo što je snabdevenost prodavnica i apoteka na teritoriji okruga, kako je kazao, na zadovoljavajućem nivou.

”Od Tutina pa sve do Vrnjačke Banje nismo imali većih problema. Juče sam imao dostza sastanaka sa načelnicima inspekcijskih službi. Važno je da je snabdevenost na zadovoljavajućem nivou na teritoriji Raškog okruga. Građani su odgovorni, nemamo okupljanja i nadam se da ćemo uspeti da sačuvamo stanovništvo i da rešimo svaki problem na terenu”, izjavio je načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović.

Istakavši da u Novom Pazaru nema zaraženih korona virusom, te da su u kućnoj izolaciji 532 lica, gradonačelnik Nihat Biševac je pohvalio koordinaciju gradova i opština na teritoriji Raškog okruga.

”Problemi su nam zajednički. Dosta toga, za razliku od prve nedelje sada bolje funkcioniše. Grad Novi Pazar i preduzeća i institucije funkcionišu normalno. Redovno je snabdevanje toplotnom energijom, redovno se čisti i dezinfikuje, uredno je snabdevanje vodom. Sve službe su uvezane u cilju dobrog funkcionisanja Novog Pazara i našeg regiona”, ocenio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac nakon sastanka u Raški. Posebnu zahvalnost gradonačelnik Biševac uputio je privrednicima Novog Pazara, koji su proizveli 60 hiljada maski do sada.

Prema rečima predsednika opštine Tutin Kenana Hota tamo je stanje stabilno uprkos velikom broj osoba u samoizolaciji.

”Konkretno u Tutinu stanje je stabilno. Štab zaseda svakodnevno. Alarmantno je malo što imamo 800 ljudi iz dijaspore. Centar za azil je hermetički zatvoren i tamo boravi 220 tražioca azila”, kazao je Hot.

Oko 150 Raščana je u samoizolaciji i ni tamo nije potvrđen ni jedan slučaj obolelog – kaže predsednik opštine Raška, gde je i održan sastanak Okružog štaba Ignjat Rakitić. Inače, u Raški je od juče prestala naplata parkinga.

S.Lj.

 

Podeli