DruštvoVesti

VAŽNO! Nove odluke Štaba za vanredne situacije

Svi oni koji  budu imali simptome virusa Korona od sada će se javljati lekarima u Medicini rada u Novom Pazaru, saopšteno je na Štabu za vanredne situacije.

Brojevi ove ambualnte objavljeni su na sajtu novopazarskog Doma zdravlja, kao  i mobilni telefoni  izabranih lekara.

“U skladu sa merama Vlade  Srbije, a u cilju sprečavanja širenja novog Korona virusa, zdravstvena ambulanta “Medicine rada”, u Ulici Dimitrija Tucovića bb, određena je za prijem pacijenata koji su febrilni, koji imaju respiratorne zdravstvene tegobe ili temperaturu. Telefoni za kontakt su: 020 311 077, 064 88 17 492, 064 88 17 498 i 064 88 17 499”, stoji na portalu Doma zdravlja.

 

U vremenu od 7 do 18 časova, u ambulantu se mogu javiti svi koji imaju navedene tegobe, bez obzira da li im je zdravstvena knjižica overena ili ne i bez obzira na izabranog lekara.

Na Štabu je saopšteno i da će prostor ispred svih zdravstvenih ustanova biti redovno dezinfikovan.

Inspekcijske službe kontrolisale su danas udaljenost stolova u restoranima i kafićima, a igrališta neće biti u funkciji.  Kako je rečeno na Štabu za vanredne situacije neka igrališta će biti razmontirana.

Dostupna je volonterska pomoć za starije od 65 godina.

Međutim, njima će biti dozvoljen izlazak iz kuća nedeljom od 4 sata ujutru do 7 ujutru za kupovinu i to u četiri marketa koji će tada raditi u Novom Pazaru – Idea, Maxi i u dva Amanova objekta (Stara lučna zgrada i Čerkez mahala).

Na Štabu je bilo reči i o odluci da se na jednom mestu ne sme naći više od pet ljudi.

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara doneo je, u skladu sa merama Vlade Srbije, odluku o zatvaranju svih restorana, ugostiteljskih objekata i tržnih centara. Po rečima Dzemila Divanefendića, načelnika Gradske uprave i člana Štaba, odluka stupa na snagu večeras u 20 sati.

“Naše inspekcijske službe kontrolišu i primenu mera Vlade koje se tiču okupljanja više od pet ljudi na jednom mestu. Do zatvaranja lokala, inspekcija će kontrolisati primenu propisa da udaljenost između lica mora biti dva metra.”

Z. M.

Podeli