DruštvoVesti

Stigla pomoć iz Kine

Na Beogradski aerodrom Nikola Tesla večeras 20.45 sleteo je avion iz Kine sa medicinskom pomoći dostavljenom radi borbe protiv korona virusa, javila je Radio televizija u direktnom uključenju sa aerodroma.

Ranije je najavljeno da pomoć iz Kine uključuje i opremu i stručnjake.

Takođe je navedeno da je predviđen i novi let aviona sa beogradskog aerodroma za Kinu, kako bi dopremio pošiljku pomoći.

Čen Bo: Stigli stručanjaci sa prve linije fronta u Kini, krenuli u Evropu na novo ratište

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da su večeras iz te zemlje u Srbiju stigli medicinski stručnjaci koji su se tamo “na prvoj liniji fronta” borili sa korona virusom.

“Ovih dana Srbija se suočava sa velikim izazovima korona virusa, a mi smo spremni da damo našu skromnu pomoć. Stigao je prvi deo koji čini medicinski materijal i oprema, kao i stručnjaci koji su se povukli sa prve linije fronta u Kini i krenuli u Srbiju i Evropu u novo ratište”, kazala je Čen Bo tokom dočeka pomoći koja je stigla iz Kine u Beograd.

Navela je da su Srbija i Kina “čelični prijatelji koji dele dobro i zlo” i dodala da je od početka borbe protiv korona virusa Kina dobila puno podrške i pomoći od Srbije.

“Mi smo u najtežim trenucima – Kina, Srbija i ceo svet – korona virus predstavlja neprijatelja celom čovečanstvu, a mi ćemo biti zajedno. Zajedno smo jaki i zajedno ćemo se sa srpskim prijateljima boriti”, istakla je ona.

U Srbiji je uvedeno vanredno stanje zbog pandemije korona virusa u svetu.

Do sada, u Srbiji je registrovana 171 slučaj zaraze korona virusom.

 

Izvor: Beta / novimagazin

Foto: Tanjug

Podeli