DruštvoVesti

Radnici Čistoće stalno na terenu

JKP „Gradska čistoća“ u Novom Pazaru sprovodi akciju dezinfekcije javnih površina prilaze zdravstvenim ustanovama širom grada.

Ove aktivnosti će se kontinuirano sprovoditi sa ciljem da se spreči ulazak koronavirusa u zdravstvene ustanove što je,kako je juče saopšteno na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije jedan od prioriteta.

Radniici Čistoće dezinfikovali su i oprali prilaz Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj banji.

 


Očišćen je i prilaz Medicini rada.


Tokom dana čistilica je radila osim u centru i u ostlim gradskim naseljima.

Tokom vanrednog stanja pored redovnih aktivnosti odnošenja smeća i čišćenja, ekipe JKP Gradska čistoća redovno rade na pranju ulica, totoara, frekventnih lokacija, a pomoću dezinfekcionog sredstva na bazi hlora, koje je propisala Svetska zdravstvena organizacija kao meru za sprečavanje širenja virusa korona.

„Nama u Gradskoj čistoći higijena u gradu je u ovom trenutku od ključne važnosti, koju će neumorni radnici  Gradske čistoće održavati naravno uz pomoć svih građana i drugih preduzeća“, rekao je ispred ovog preduzeća za RTV NOVI tehnički direktor Dino Skenderović.

Radnici iz Čistoće  zahvaljuju svim sugrađanima koji su sa javnih površina sklonili svoja vozila i apelovali na one koji su automobile ostavili da ih sklone  i tako omoguće ekipama preduzeća da nesmetano obavljaju dezinfekciju ulica i ostalih povrršina.

Novopazarska gradska Čistoća će ponavljamo, osim redovnih aktivnosti i odnošenja smeća,  nastaviti sa dezinfekcijom javnih površina koje će se obavljati pojačano, svakodnevno i u tri smene.

Posećamo, pošto su radnici na odnošenju smeća i pranju ulica angažovani i rade požrtvovano svoj posao, korektno bi bilo da za to budu i adekvatno plaćeni, što u velikoj mjeri zavisi od korisnika koji ovih dana jedva da plaćaju usluge koje obavljaju radnici tog preduzeća. Naplata je opala za 80% i potrebno je naći način i platiti račun bez obzira što je na snazi vanredno stanje.

Fotografije su napravili radnici JKP”Gradska čistoća”.

Podeli