DruštvoVesti

Vodovod počeo da radi i u Ljubljanskoj ulici

I pored uvođenja vanrednog stanja u zemlji, u Novom Pazaru se radovi odvijaju na nekoliko lokacija. Radnici Vodovoda zamenjuju podzemne instalacije na nekoliko gradilišta, a počeli su danas i u Ljubljanskoj ulici, koja je planirana za potpunu rekonstrukciju.

JKP „Vodovod i kanalizacija „ u uslovima vanrednog stanja najveći akcenat dalo je na uredno vodosnabdevanje građana Novog Pazara. Direktor Hanefija Brničanin kaže da je ovo najbitnija delatnost u preduzeću, koja se odvija bez probelema.

“ S obzirom da se nalazimo u novonastaloj situaciji da je proglašeno vanredno stanje i prilagođavanje tim uslovima, naravno to ne znači da je život stao i da sva preduzeća treba totalno da prestanu sa radom, naročito JKP “Vodovod i kanalizacija” je preduzeće od vitalnog značaja za stanovništvo I mi rad prilagođavamo novonastaloj situaciji. Nastavili smo da radimo sa svim delatnostima, a posebno u oblasti proizvodnje vode za piće i vodosnabdevanja građana, gde smo posebno stavili akcenat”, rekao je Brničanin.

Radnici ovog preduzeća intezivno rade i na zameni podzemnih instalacija, pa su tako danas radili u jednoj od najstarijih ulica u gradu. Stanovnici, koji ovde žive, kažu da su ovi radovi od velikog značaja, ako se uzme u obzir dotrajao asfalt i komunalna infrastruktura.

“U Ljubljanskoj ulici , gde je u toku godine potpisan ugovor za asfaltiranje pristupili smo radovima na izgradnji fekalne kanalizacije i jednim delom na izgradnji vodovdone mreže, s obzirom da je delom ulice već bio izgrađen vodovod. Radimo i u naselju Mur, ali i u Ulici Dese Milovanovića iznad groblja Gazilar gde se izvode radovi na izgradnji vodovdone mreže, kišne I fekalne kanalizacije i to je ono što je trenutno aktuelno od gradilišta. U ovoj građevinskoj sezoni, koja je počela krajem februara uradili smo dosta toga. Završili smo vodovodnu mrežu u Ulici Emina Hadžovića, dva kraka Ulice Zmaj Jovine smo pripremili za asfalt, odrađena je i kišna kanalizacija u Ulici Narodnog fronta i to su pozicije koje su spremne za ulazak putara”, rekao je Brničanin

Brničanin kaže da su isključenja zbog radova koji se izvode svedena na minimun, te apeluje na građane u ulicama gde je u toku zamena vodvodne mreže, ali i u onima u kojima će se raditi da imaju strpljenja, jer je to kratak period neophodan za uspešno izvođenje radova.

“Trudićemo se da isključenja budu što kraća, ukoliko bude duže trudićemo se da na vreme obavestimo građane da obezbede vodu, ali se nadam da neće biti potrebe I naglašavam to se tiče naselja u kojima radimo rekonstrukciju ili ćemo raditi ubuduće”, rekao je Brničanin.

 

Podeli