DruštvoVesti

Ulična rasveta u naselju Ćerimidžinica

U naselju Ćeremidžinica, pored reke Trnavice radi se na postavljanju ulične rasvete. Direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović kaže da javna preduzeća funkcionišu normalno i u ovoj novonastaloj situaciji, kada je na snazi vanredno stanje.

Deo grada, gde je planirano i ukorićavanje reke u naselju Ćerimidžinica uskoro će dobiti rasvetu, kada će se građanima koji ovde žive stvoriti bezbedniji uslovi za kretanje noću. Direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović objašnjava da radnici javnih preduzeća rade normalno, te da će se infrastrukturni projekti odvijati planiranom dinamikom, a u skladu sa merama Vlade i drugih državnih institucija.

“Pored novonastale situacije javna preduzeća rade punim intezitetom. Trenutno radimo na postavljanju stubova za javnu rasvetu. U ovom delu grada se očekuje da ćemo u najkraćem roku krenuti sa izvođenjem radova na ukorićavanju Trnavice pošto se u poslednje dve godine intezivno radi na tome, rešavamo imovinske odnose, pripremamo projekte za korišenje reka: Jošanice, Tranice, Banjske i Raške. Ovaj deo grada je zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa nepravedno bio zapostavljen. Sada ovde radimo rasvetu i nastavljamo uz Ulicu Narodnog fronta da bismo našim sugrađanima olakšali kretanje u večernjim satima”, rekao je Šaćirović.

Građevinska sezona u Novom Pazaru je u punom jeku, Šaćirović dodaje da mehanizacija radi na preko 20 lokacija u gradu.

“U toku dana u Novom Pazaru imamo radove na preko 20 lokacija, radi se na izgradnji kanalizacione i vodovdone mreže, na sanaciji ulica, radimo i šest seoskih puteva , za nas je građevinska sezona već u punom jeku”, dodao je Šaćirović.

Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali uskoro se očekuje i otvaranje asfaltne baze, kada će planirane ulice biti završene.

 

Podeli