DruštvoVesti

Gradovi i opštine zajednički u borbi protiv korona virusa

Kako bi se sprečilo širenje korona virusa potrebna je saradnja, solidarnost i zajednički rad nadlježnih institucija gradova i opština Raškog upravnog okruga. To je između ostalog konstatovano na sjednici održanoj u Kraljevu kojoj su prisustvovali gradonačelnik Nihat Biševac i predsjednik opštine Tutin Kenan Hot. Zajednička je i borba gradova i opština da se dođe do potrebne zaštitne opreme i sredstava.

Konstatovano je da je situacija na teritorijama opština i gradova koje pripadaju ovom okrugu stabilna i da još uvijek nije zabilježen niti jedan oboljeli. Problemi opština i gradova su isti, nedostatak higijenskih i zaštitnih sredstava.

Iskustva Novog Pazara u borbi protiv korona virusa sa svojim kolegama podjelio je na sastanku gradonačelnik Nihat Buiševac. On očekuje da će zajedničkimnaporima i saradnjom i ova situacija biti prevaziđena.

Na sjednici Savjeta okruga i Okružnog štaba za vanredne situacije konstatovano je i da se u velikoj mjeri poštuju i sprovode sve mjere koje je u uslovima vanrednog stanja propisala Vlada Repblike Srbije.

A. Ni.

Podeli