DruštvoVesti

“Otvorena ruka” obeležila petu godišnjicu pogibije dva heroja

Članovi Udruženja “Otvorena ruka” i ove godine su organizovali besplatne preglede u selu Buče, a podelili su i pakete namirnica i garderobu građanima slabijeg materijalnog stanja, baš kako je činio tokom života i njihov kolega i prijatelj dr Dževad Ljajić.

 Ovo je peta godišnjica od pogibije doktora Dževada Ljaića a članovi udruženja “Otvorena ruka” i ove godine kao i prethodinh obišli su njegov mezar i proučili dovu,  a nakon toga izvršili su besplatne preglede u selu Buče. Meštani koji su se pregledali izrazili su veliku zahvalnost ali i žal za doktorom Dževadom koji ih je prepano napustio.

“Ovakvi pregledi nam mnogo znače, da izmerimo pritisak, šećer u krvi, EKG ali i da dobijemo neke lekove. Ovo je veoma dobro što su nastavili sa praksom koju je dr Dževad započeo, jer on je bio dobar pre svega čovek i prijatelj pa tek posle doktor. Mnogo nam je žao što nas je prerano napustio”, kazali su meštani sela Buče.

 Doktor Meris Kajević, član “Otvorene ruke” istakao je da je ovo početak akcija koje će u ovoj godini sprovesti ali da je ova posebna jer se organizuje baš na mestu gde je i doktor Dževad Ljaić prvo dolazio.

“Danas smo došli ovde u znak sećanja na našeg doktora Dževada Ljaića, ovo je jedno od prvih sela koje je on posećivao zajedno sa našom organizacijom “Otvorena ruka”. Došli smo ovde zato što oni zbog nemogućnosti zbog neoverene zdrastvene knjižice, ili daljine grada i prvog lekara. Merimo im šećer u krvi, pritisak. Obavljamo opšte preglede. Upućujemo ih raznim specijalistima”, istakao je  doktor Meris Kajević, član “Otvorene ruke”.

 Godišnjica smrti Dževada Ljajića i Miroslava Veselinovića obeležena je i u sedištu Otvorene ruke gde su članovi ovog udruženja, pripremili oko 50 paketa sa namirnicama, hemijom, garderobom i obućom, koje će odneti pre svega samohranim majkama, jer zbog trenutne situacije, kako je rekao član Udruženja Muamer  Delimeđac, nisu pozvali svoje korisnike u Udruženje već će im odneti pakete na kućnu adresu, a sve u znak sećanja na svog kolegu koji je isto radio tokom svog života.

“Ono što jeste i treba pomenutu i ne smemeo nikako zuaboraviti da u Udruženju smo ponosni na njega, na oba heroja, posebno našeg Dževada, i što možemo reći da njegova smrt je samo simbol kako treba u ovom životu raditi. Živeti da posle smrti ostanemo takvi da se pominjemo po svom delu po kojem smo živeli i umrli“, doado je Delimeđac.

 Iako tužni zbog gubitka Dževada, članovi kako njegove porodice tako i Udruženja “Otvorena ruka” istajni su u misiji da nastave da pomažu ljudima na isti način kao i dr Ljajić.

A. Ademović

 

Podeli