PolitikaVesti

Zukorlić :Podredićemo sve kapacitete novim okolnostima

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić rekao je na koferenciji za novinare da je ta stranka predala liste za lokalne izbore u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju, dok će na parlamentarnim izborima učestvovati u koaliciji sa Demokratskom partijom Makedonaca.

“U ove izbore ulazimo stabilno, ali ne euforično, jer mi smo politiku razumeli kao zidanje kule gde se svaki kamen pre nego se uzida mora klesati, a to zahteva stručnost i strpljenje. Mi smo jedina politička stranka na ovom prostoru sa ovoliko svežine i nepotrošenosti, što možete zaključiti kada vidite ko su ljudi na našim listama. To su mladi, sveži, obrazovani ljudi, od ličnog i porodičnog ugleda“, rekao je Zukorlić.

Zukorlić je povodom uvođenja vanrednog stanja rekao da će sve kapacitete I resurse podrediti novonastaloj situaciji kako bi posledice širenja korona virusa bile što manje, te pozvao građane da poštuju pravila, a omladinu I aktiviste ove partije da se uključe u humanitarni rad i pomognu starijim građanima.

“Stavimo konkurentnost po strani, dok se ne prevaziđe ovaj problem, jer nam je zajednički interes da održimo normalnu atmosferu u narodu. Nadajmo se najboljem, odnosno da sve prođe sa što manje negativnih posledica po zdravlje i živote ljudi, ali i ostale zajedničke ekonomske i socijalne interese“, rekao je Zukorlić.

Zukorlić je rekao I da podržava zahtev Matice bošnjačke najvišim nadležnim organima da ovlaste “Sandžak televiziju” iz Novog Pazara za ključnog partnera Ministarstva prosvete u pružanju obrazovnih usluga na daljinu za učenike osnovnih i srednji škola, koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

“Smatramo da je to neophodno, kako bi se u ovim okolnostima ispoštovalo ustavom garantovano pravo učenika bošnjačke nacionalnosti. Očekujem da će nadležni imati osećaja za ovaj zahtev“, rekao je Zukorlić.

 

Podeli