DruštvoVesti

Predsednik Srbije najavio zabranu zatvorenih javnih skupova, škole za sada rade normalno

Poziv građanima da ne paniče i ne pokazuju strah pokazalo se u potpunosti opravdanim“, kazao je on.

U ovom trenutku u Srbiji ima 12 lica za koje je potvrđeno da su zaražene koronom. Srbija u poređenju sa ostalim zemljama Evope stvari drži pod kontrolom, što može da se zahvali merama koje su preduzete. Državne službe rade odgovorno i revnosno, držeći ovu epidemiju da ne eksplodira. Ovo je na vanrednoj konferenciji za štampu izjavio predsednik Srbije posle sastanka koji je održao sa posle sastanka državnog vrha, vlade i svih nadležnih ljudi u sistemu, a povodom širenja virusa COVID -19.

Sve što smo rekli do sada i do sada uradili potvrđuje da imamo dobar pristup. Ukazali smo da nam je potreban ozbiljan i odgovran pristup ali da se ne paniči. Slušali smo struku, nisu odluke donosili političari već najstučniji u zemlji.Nisam lekar niti je Ana Brnabić, da bismo bili bolji od stručnjaka koji su spasli živote- rekao je predsednik.

On je rekao da je od 21. 01. do 10.03. nadzorom obuhvaćena 71 hiljadu putnika, 2.143 prevoznih sredstava, a samo 1025. aviona. Da je za 265 putnika određen nadzor, a samo tokom jučerašnjeg dana broj pod nadzorom je 29.

Danas je, kako je rekao, bilo razgovora o tome šta je urađeno i šta će se raditi dalje.

Predsednik je rekao da se još ne zna kako se virus prenosi i apelovao da se vodi računa o higijeni, da svi putnici koji su bili u inostranstvu ili su bili u kontaktu sa osobama iz inostranstva vode računa i da se prijave relevantnim službama.

On je najavio meru zabrane javnih skupova u zatvorenom, ali da škole za sada nećemo zatvarati. Sve utakmice igraće se bez publike. Biće pojačana kontrola na svim grančnim prelazima, neki privremeni će biti zatvoreni, ali svi veliki prelazi će da rade normalno zbog bolje kontrole.

Molićemo naše ljude iz inostranstva da ne dolaze u vreme USkrsa, da se odlože svadbe i krštenja – rekao je Vučić.

 

Izvor: Novosti

 

Podeli