Sport

Župić: Prioritet je baza

Dve selekcije Fudbalskog kluba Novi Pazar, omladinska i kadetska, nastavile su takmičenje u ligama Regiona zapadna Srbija, dok će pioniri, ali i mlađi kadeti koji brane boje Jošanice, u borbu za bodove od sledećeg vikenda.

“Želimo da budemo pri vrhu kod omladinaca i kadeta, da bismo od naredne sezone pojurili elitu”, rekao je koordinator mlađih selekcija Novog Pazara Bajro Župić.

“Očekuje nas dosta posla tokom proleća, a prioritet je širenje baze. Pokušaćemo da što više dece starosti od sedam do 11 godina okupimo na terenu sa veštačkom travnom na rekreacionom centru”, dodao je on.

U Loznici, kadeti Novog Pazara su slavili sa 4:1 i trenutno su deveti u Prvoj kadetskoj ligi zapadne Srbije, a znatno oslabljeni omladinci, uprkos porazu od 0:3, drže visoko peto mesto.

“Omladinci, koji su slabiji za Amara Škrijelja i Belmina Ramdedovića, imaju lepu bodovnu zalihu, dok su kadeti ostvarili vredan rezultat i to je potvrda dobrog dana trenera Dejana Dimića. Posle dužeg vremena, u svim kategorijama postoje prateće generacije, što je zalog za budućnost”, naveo je sekretar mlađih selekcija Pazara Adnan Mecinović.

On je dodao da borba najviši plasman trenutno nije u prvom planu i da je jedini cilj stvaranje igrača, koji će dostojanstveno predstavljati klub i svoj grad.

M. Minić

Podeli