PolitikaVesti

SDP Sjenice: SDA prekršila partnerski odnos

U Opštinskom odboru Sandžačke demokratske partije u Sjenici održana je konferencija za novinare povodom smene načelnika Opštinske uprave u Sjenici Eldina Mešića. ”Ovakvom odlukom Opštinskog veća, SDA Sandžaka je prekršila partnerski odnos”, rekao je na konferenciji nosilac liste SDP za Sjenicu, Nermin Kamberović.

On je istakao da je današnja sednica Opštnskog veća Sjenice sazvana ekspresno  samo sa jednim ciljem, a to je da se smeni načelnik Opštinske uprave Sjenica .

“Koalicioni partner apsolutno ničim izazvan je to danas uradio. Želim da naglasim da se radi o čestitom , poštenom momku, društveno odgovornom i šefu koji je bio prepoznatljiv kako kod radnika organa uprave tako i celom u gradu  po tome što je isključivo štitio zakonitost rada organa uprave što je bio i cilj Sandžačke demokratske partije kao društveno odgovorne partije “, kazao je Kamberović.

On je podsetio da za četiri godine koliko traje koalicija Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije “mi smo pokušavali da budemo korektan koalicioni partner “.

“Nije nam se vraćalo dobro. Nije ovo prvi put da predsednik Opštine Sjenica pokušava da rasturi koaliciju. On je koalicioni sporazum nagrizao odavno što je kulminiralo jučerašnjim ispadom sa njegove strane i bahatim ponašanjem u SO kada je jedan predsednik Opštine Sjenica nasrnuo na odbornike SDP “, objasnio je Kamberović.

On smatra da se to desilo zato što su ti odbornici pokazali društvenu odgovornost i nisu hteli da “aminuju nešto što nije bilo za dobrobit Sjenice i dobrobit građana” .

“Jednostavno rečeno nisu hteli da daju legitimitet nekorektnom ponašanju predsednika Opštine i pustošenju budžeta Opštine Sjenica. “, izneo je Kamberović.

“Mi smo koalicioni partneri sa SDA Sandžaka i u Novom Pazaru . Zamislite dva meseca pred izbore sada bi mi trebali da imamo povod da sve te ljude dole smenjujemo, da se revanširamo za ono što je uradio predsednik Opštine u Sjenici… Ja poručujem to se neće desiti. Mi nismo Hazbo Mujović. Mi nismo oligarhija koja se ponaša tako na vlasti i mi opet samo ukazujemo na jednu društvenu odgovornost.”, naglasio je Kamberović na press konferenciji.

On je na kraju najavio da kroz kampanju koja će trajati više od 50 dana , odbornici SDP u Sjenici će izneti sve ono šta kako je rekao “nisu želeli i u čemu nisu  učestvovali,  a vezano je za mahinacije predsednika Opštine”. Kamberović je kazao da će to biti izneto “isključivo i samo argumentovano”  a za to SDP ima i papire kao dokaze.

Podeli