Politika

Gradonačelnik Nihat Biševac u zvaničnoj poseti Rusiji

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posetio je juče Kazanj u Rusiji gde je imao važan sastanak sa zamenicom gradonačelnika ovog grada. Biševac je takođe posetio Ministarstvo poljoprivrede Republike Tatarstan.

Rezultat ove posete je da je pokrenuta inicijativa da Kazanj i Novi Pazar potpišu sporazum o partnerstvu gradova. Takođe dogovorili su posetu poljoprivredne delegacije koju zanima saradnja u oblasti poljoprivrede.

Ono što je posebno značajno je činjenica da je Kazanj univerzitetski grad, a obzirom da je Novi Pazar poznat kao grad mladih u budućem periodu planira se razmena studenata ova dva grada. U planu je i kulturna saradnja.

Kazanj je glavni grad ruske Republike Tatarstan i centar islama u Rusiji, ali i pravi primer grada koji neguje suživot različitih religija i kultura, poput Novog Pazara. Takođe je i važan centar mašinske industrije i komunikacija.

Delegacija Republike Srbije nalazi se u zvaničnoj poseti Rusiji, koja je dogovorena prilikom nedavne posete Novom Pazaru ambasadora Rusije Aleksandra Bocana Harčenka.

 

Podeli