DruštvoVesti

Ljajić i Udovičić najavili dalju izgradnju: “Nastavljamo istim tempom”

Novi Pazar je primjer koliko se isplati ulagati u sportsku infrastrukturu i mlade, ovaj grad je centar sporta u cijelom regionu. Ima čime da se ponosi, vrhunski atletičari, karatisti, biciklisti, košarkaši, odbojkaši, kik bokseri, fudbaleri su uzori mladim ljudima u ovom kraju. Novi Pazar to treba i da ostane, rasadnik talenata, i zbog toga je važno da se ulaže u bazu iz koje nastaju budući šampioni, u školski sport. To je u Novom Pazaru izjavio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je sa potpredsjednikom Vlade i ministrom Rasimom Ljajićem u pratnji predstavnika Grada uručio vrijednu sportsku opremu Tehničkoj i Školi za dizajn.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i potpredsjednik Vlade, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić boravili su u Novom Pazaru. Sa predstavnicima Gradske uprave i sportskim funkcionerima sadržajno su razgovarali o važnosti stvaranja uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom.

Učenici Tehniče i Škole za dizajn od danas će moći da koriste nove rukometne golove, koševe, mreže i španere za odbojku, kao i 40 lopti za navedene sportove.

Novi Pazar je sredina koja prepoznaje važnost sporta i upravo zbog toga uređenje sportskih terena predstavlja prioritet  u radu  čelnih ljudi grada, što je i danas bila  tema razgovora. ocjenio je ministar Udovičić.

„Veoma mi je drago da sam danas ponovo u Novom Pazaru, za koga mogu  bez razmišljanja da kažem da je centar sporta u celom regionu. Ovaj grad ima čime da se ponosi, vrhunski atletičari, karatisti, biciklisti, košarkaši, odbojkaši, kik bokseri, fudbaleri su uzori mladim ljudima u ovom kraju. Novi Pazar to treba i da ostane, rasadnik talenata, i zbog toga je važno da se ulaže u bazu iz koje nastaju budući šampioni, u školski sport. Novi Pazar se može pohvaliti  izuzetnom sportskom infrastrukturom, Atletski stadion je među najboljim na Balkanu, kao i celi kompleks u okviru koga se nalazi stadion . Svi zajedno, radimo na tome da svi mladi, svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima,  i da im na taj način pomognemo da ostvare što bolje rezultate. “. – istakao je ministar Udovičić.

Unapređenje sportske infrastrukture rezultiralo je stvaranjem šampiona, prema najavama ministara ovom gradu tek predstoji izgradnja velelepnog stadiona po evropskim propisima.

Nakon aktivnosti u Školi za dizajn, ministar Udovičić je u pratnji potpredsjednika Vlade Rasima Ljajića i domaćina, predstavnika Grada obišao i radove na Hali sportova, radove na Rekreacionom centru, Sportski kompleks u Šutenovcu i velelepni Atletski stadion.

A. Ni.

Foto: S. Žu.

 

 

Podeli