Društvo

Održana redovna Skupština poljoprivrednika Novog Pazara

U svečanoj sali Kulturnog centra održana je Skupština poljoprivrednih udruženja sa područja Novog Pazara. Glavna tačka dnevnog reda bila je raspodela finansijskih sredstava za 2020. godinu.

Prvi put ove godine poljoprivrednici će početi sa proizvodnjom povrća u plastenicima, što je već godinama unazad bila potreba stanovništva.  Poljoprivrednici su zadovoljni odlukama koje su donesene na Skupštini, a i sami najavljuju novine za ovu godinu kao što je hladnjače koja će početi sa izgradnjom u toku proleća ove godine i biće od velikog značaja jer će uposliti oko sto poljoprivrednih gazdinstava i dvadeset žena iz ruralnog područja.

Na redovnoj godišnjoj Skupštini poljoprivrednika prihvaćene su sve tačke dnevnog reda kao što su podela finansijskih sredstava za 2020. godinu iz budžeta grada Novog Pazara u vrednosti od 15 miliona dinara  ,  a takođe su donete i nove odluke koje su od krucijalnog značaja za poljoprivrednike Novog Pazara koje se tiču opreme koja je potrbna poljoprivrednicima. Za sredstva koja su odvojena za nove mašine obučiće se ljudi koji će obavljati tu dužnost.

Udruženje poljoprivrednika Novog Pazara ove godine je bogatije i za tri nova udruženja.

M.J.

Podeli