DruštvoVesti

Curić uputila čestitku potpredsednici Federacije BIH

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća  dr. Jasmina Curić uputila je danas čestitku Meliki Mahmutbegović, potpredsjednici Federacije Bosne i Hercegovine te svim građanima Bosne i Hercegovine. U čestitki se kaže:

”Poštovana gospođo Mahmutbegović,

 U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća, građana Sandžaka i u svoje lično ime, Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prvi mart je jedan od najznačajnijih datuma u savremenoj historiji Bosne i Hercegovine kao simbol odluke građana BiH da grade samostalnu i cjelovitu državu ravnopravnih naroda i građana.

Iskreno se nadajući da će Bosna i Hercegovina, u vremenu koje je pred nama, očuvati svoj visok nivo demokratičnosti i ostati primjer u svijetu u pogledu njegovanja pravih demokratskih vrijednosti, svim građanima Bosne i Hercegovine želim trajni mir, prosperitet, visoko međusobno  povjerenje i saradnju, a Vama i Vašim saradnicima puno uspjeha u daljem radu. Primite izraze mojeg najvišeg poštovanja” navodi se u čestitki.

Podeli