Društvo

U toku radionice za nastavnike “Škole za 21. vek”

Nakon prošlonedeljne obuke za direktore osnovnih škola Novog Pazara i Tutina, a u okviru programa „Škole za 21.vek“ danas su sa implementiranjem počele radionice za nastavnike sa ovog područja. Ova obuka obuhvata sve škole na području Srbije i zapadnog Balkana. Radionice u Novom Pazaru će se odžavati u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju kao i u Osnovnoj Školi “Stefan Nemanja”.

U Novom Pazaru nastavljene su obuke u okviru projekta “Škole za 21. vek” koje su počele danas a trajaće u naredna tri dana. Ove nedelje obuku će pohađati nastavnici osnovnih škola.Projeka se sprovodi u tri ciklusa i današnjom radionicom otvoren je poslednji, treći ciklus, a pored Novog Pazara i Tutina, radionice će se održati i u ostalim gradovima Srbije kao što su Kraljevo, Požarevac i Vranje.

Cilj ovog projekta je da se podigne nivo znanja prosvetnih radnika, kao i da na što bolji način dođu do rešavanja problema i kritičkog razmisljanja. Po rečima direktora Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Hajrudina Hajrovića, radionice su od velikog značaja kako za direktore i nastavnike, tako i za đake osnovnih škola.

 

Teoretsko i praktično znanje sa narednih radionica nastavnici ce biti u mogućnosti da sprovedu i u praksi kroz razne projekte i interesantne igrice sa učenicima.

 

“Škole za 21.” vek je trogodišnji obrazovni program vredan 10 miliona funti koji je osmislilo i sprovodi Britanski savet, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Ovaj projekat se u Srbiji realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog rezvoja.

 

Podeli