U toku radionice za nastavnike “┼ákole za 21. vek”

Nakon pro┼ílonedeljne obuke za direktore osnovnih ┼íkola Novog Pazara i Tutina, a u okviru programa ÔÇ×┼ákole za 21.vekÔÇť danas su sa implementiranjem po─Źele radionice za nastavnike sa ovog podru─Źja. Ova obuka obuhvata sve ┼íkole na podru─Źju Srbije i zapadnog Balkana. Radionice u Novom Pazaru ─çe se od┼żavati u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju kao i u Osnovnoj ┼ákoli “Stefan Nemanja”.

U Novom Pazaru nastavljene su obuke u okviru projekta ÔÇť┼ákole za 21. vekÔÇŁ koje su po─Źele danas a traja─çe u naredna tri dana. Ove nedelje obuku ─çe poha─Ĺati nastavnici osnovnih ┼íkola.Projeka se sprovodi u tri ciklusa i dana┼ínjom radionicom otvoren je poslednji, tre─çi ciklus, a pored Novog Pazara i Tutina, radionice ─çe se odr┼żati i u ostalim gradovima Srbije kao ┼íto su Kraljevo, Po┼żarevac i Vranje.

Cilj ovog projekta je da se podigne nivo znanja prosvetnih radnika, kao i da na ┼íto bolji na─Źin do─Ĺu do re┼íavanja problema i kriti─Źkog razmisljanja. Po re─Źima direktora Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Hajrudina Hajrovi─ça, radionice su od velikog zna─Źaja kako za direktore i nastavnike, tako i za ─Ĺake osnovnih ┼íkola.

 

Teoretsko i prakti─Źno znanje sa narednih radionica nastavnici ce biti u mogu─çnosti da sprovedu i u praksi kroz razne projekte i interesantne igrice sa u─Źenicima.

 

“┼ákole za 21.” vek je trogodi┼ínji obrazovni program vredan 10 miliona funti koji je osmislilo i sprovodi Britanski savet, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Ovaj projekat se u Srbiji realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnolo┼íkog rezvoja.

 

Podeli