Društvo

U susret 8. martu

Članovi Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Novog Pazara obišli su direktorke osnovnih škola Jovan Jovanović Zmaj i Vuk Karadžić kao i direktorku Kulturnog centra Damad. Na ovaj način, ukazana je pažnja pripadnicama lepšeg pola a u susret osmom martu danu žena.

Poseta članova Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Novog Pazara ženama na rukovodećim pozicijama, još jedna je u nizu aktivnosti koje oni sprovode, istakla je predsednica Saveta Banina Muderizović.

„Ove aktivnosti idu u susret osmom martu i u to ime od danas obilazimo žene koje su na čelo institucija. Žene direktorke, upravnice, vlasnice itd. I time pokazujemo da su žene ravnopravni član naše zajednice i da su žene u stanju da se bave i mnogo ozbiljnijim poslovima i da veoma uspešno rade na tome“, kazala je Muderizović.

Poklon je dobila i direktorka Kulturnog centra Damad Zibija Šarenkapić, inače članica Saveta u više mandata. Ona je ocenila da je Novi Pazar na dobrom putu ka ostvarenju prava žena i rodne ravnopravnosti.

„Ja verujem da ćemo u doglednoj budućnosti moći da veoma lako i svi zajedno identifikujemo te napretke koji će biti neosporni i koji se mogu identifikovati kao argumenti u korist rodne ravnopravnosti“, istakla je dirktorka Kulturnog centra „Damad“ Zibija Šarenkapić.

Ovakve posete u susret danu žena kako najvljuju iz Saveta za rodnu ravnopravnost biće nastavljene i narednih dana.

A. Ademović

Podeli