Društvo

Bezbednije za đake u Deževi

Osnovna škola u Deževi Rastko Nemanjić Sava dobila je novo ruho, ogradu između škole i magistralalnog puta. Predstavnici Gradske uprave obišli su radove i tom prilikom rekli da je sigurnost dece prioritet Grada.

Učenici Osnovne škole Rastko Nemanjić Sava će u budućnosti moći bezbedno da prelaze ulicu, bez straha da na njih može naleteti neko vozilo, jer su trenutno u toku radovi na postavljanju nove sigurnosne ograde. Radovi su u jeku i brzo će biti gotovi. Ova ograda najviše će značiti deci, nastavnicima ili žiteljima ovog dela Novog Pazara. Direktor Osnovne škole Rastko Nemanjić Sava,Golub Vidojević rekao je da do sada nisu imali nesrećan slučaj u saobraćaju, ali na ovaj način su, kako navodi, preventivno sprečili takve slučajeve u budućnosti.

Član Gradskog veća Tihomir Ratković istakao je značaj bezbednosti dece, jer, kako dodaje, zbog dela puta gde se nalazi škola nemoguća je izgradnja ležećih policajaca, tako da će sada vozači moći da vuoče decu na vreme i uspore svoja motorna vozila da bi ona bezbedno prešla ulicu.

Osnovna Škola Rastko Nemanjić Sava broji 130 djaka.

M.J.

Podeli