DruštvoVesti

Dudić: Ne odustajemo od imovine, ali smo spremni i na kompromis

”Islamska zajednica u Srbiji odlučna je u odbrani svojih prava i imovine”, kazao je danas predsednik Mešihata IZ u Srbiji muftija Mevlud Dudić, naglasivši da će se potruditi da svaki pedalj vakufske imovine zaštitite, te da sve oduzeto u predhodnom periodu bude vraćeno Islamskoj zajednici.

”Pokušali smo u predhodnom periodu dati sve od sebe kada je u pitanju lokal u haremu Arap džamije, kako bi našli zajedničko rešenje sa korisnikom objekta a koji se nekoliko desetina godina nalazi na zemljištu Islamske zajednice odnosno na vakufskoj parceli. Nažalost, nismo imali razumevanja i jako mi je žao. Mi nećemo odustati i u narednom periodu ćemo sve učiniti kako bi došli do kompromisa” kazao je Dudić.

Na pitanje novinara Sto plus radija da li je IZ uzela pravdu u svoje ruke, Dudić  je odgovorio odrečno.

”Naprotiv, zaštitili smo svoje interese od pokušaja otimanja i zemljišta”, rekao je Dudić.

Ročište koje bi eventulano trebalo da rasvetli ovu situaciju zakazano je za početak marta.

Da bi presuda mogla biti donesena u korist porodice Dugopoljac, u čijem vlasništvu je, kako tvrde, srušeni lokal već 50 godina, naslućivali su i u Islamskoj zajednici.

Muftija Dudić kazao je danas novinarima  da je ”u pripremi  bila presuda po kojoj bi Dugopoljac ”kroz legalizaciju objekta i automatizam, jer objekat koristi više od 40 godina, postao i vlasnik zemljišta”

”Dakle, mi smo imali te informacije i smatrali smo da ćemo upasti u ozbiljan problem. Iz onoga što čujemo, da ga određeni njegovi “prijatelji”, nagovaraju da on po automatizmu postaje vlasnik i objekta i zemljišta, zato što je korisnik preko četrdeset godina. On je pokušao kroz legalizaciju objekta, pripisati vakufsku imovinu. Mi to nismo, niti možemo dozvoliti”

 

 

Senada Kalić

 

Podeli