DruštvoVesti

Blokada u školi “Avdo Međedović”: Inspektorki nisu dali da uđe

Inspektorka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Svetlana Filipović danas je pokušala da izvrši primopredaju dužnosti u Osnovnoj školi ”Avdo Međedović” u Novom Pazaru, međutim organizovani građani i roditelji onemogućili su joj ulazak u zgradu te obrazovne ustanove. Inspektorka Filipović je najavila da će tražiti asistenciju policije da bi ušla u školu i dužnost v.d. direktora predala imenovanom Safetu Smailoviću.

Građani i roditelji đaka u osnovnoj školi “Avdo Međedović” okupili su se i danas i blokirali prosvetnim inspektorima ulazak u zgradu škole. Naišli su na zatvorenu kapiju i blokiran ulaz.

Okupljeni roditelji rekli su da primopredaju dužnosti u školi Avdo Međedović neće dozvoliti, te dodali da na miran način žele da reše ovaj problem.
Podsećamo, roditelji đaka i zaposleni nezadovoljni su odlukom ministra prosvete Mladena Šarčevića da za vd direktora imenuje Safeta Smailovića, već da tu funkciju preuzme Zahir Gudžević, koji je kako je ranije saopšteno dobio podršku školskog odbora.

Odgovore o situaciji u školi “Avdo Međedović” tražili smo i od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje do objavljivanja ovog teksta nismo dobili.

Đaci u OŠ “Avdo Međedović su danas pohađali nastavu.

S. R.

A. N.

Podeli