Sport

Biševac uručio opremu odbojkašicama: Podrška razvoju ženskog sporta

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac najavio je podršku razvoju ženskog ekipnog sporta, a prilikom posete treningu odbojkašica u sali Ekonomsko-trgovinske škole uručio je poklone u vidu sportske opreme.

“Dobro je što u ženskom odbojkaškom klubu razmišljaju dugoročno, a prvu ekipu nedavno je preuzeo trofejni stručnjak Hamza Zatrić. Odbojkašice imaju veliku bazu i perspektivu, postoji ženski rukometni klub, u planu je i ženski košarkaški kolektiv”, rekao je Biševac.

On je podsetio da je Novi Pazar iznedrio mnogo vrhunskih sportistkinja, a da je prva među odbojkašicama mlada Hena Kurtagić, koja je do prošlog leta igrala za matični klub, a sada je adut superligaša TENT-a i zvanično najtalentovanija igračica u Srbiji.

Trener Hamza Zatrić naveo je da najjaču žensku ekipu Novog Pazara čine devojčice mahom pionirskog i kadetskog uzrasta, a da se sa najmlađima se radi u nekoliko škola.

“Sve te grupe imaju po 30 do 40 devojčica i to je pravo bogatstvo. Siguran sam da ćemo u bližoj budućnosti imati dovoljnu bazu da ostvarimo naše želje i ciljeve, a to je nemoguće bez podrške grada. Sada su najbitniji što bolji uslovi za trening”, kazao je Zatrić.

Pazarske odbojkašice trenutno su šestoplasirane u Drugoj ligi Zapad sa po šest pobeda i poraza.

“Ponosna sam na ovu mladu i perspektivnu ekipu. Mislim da smo spremne da pravimo velike rezultate u budućnosti jer imamo kvalitetan tim”, ocenila je kapitenka Novopazarki Edina Ibrović.

M. Minić

Podeli