48 godina RTV Novi Pazar

RTV Novi Pazar danas slavi 48. godina od osnivanja.  Sedmog februara davne 1972. godine, radio Novi Pazar počeo je da emituje program, kao jedino javno glasilo na prostoru Sandžaka.

Uvek je bio u vrhu slušanosti, što pokazuje da je to bila stanica kojoj se veruje.

Značajno mesto, naš radio je imao u sistemu Udruženih radio stanica Srbije. Redakcija radija Novi Pazar bila je rasadnik novinara, koji postaju dopisnici državne televizije i svetskih servisa.

Od 1977. do 1993. godine redakcija Radio Novog Pazara izdavala je nedeljne novine „Bratstvo“.

Od 1997. do 2001. godine Radio Novi Pazar je zajedno sa TV dopisništvom u Novom Pazaru bio poslovna jedinica RTS-a. Osnivaču, Skupštini opštine Novi Pazar, vraćen je 2001. godine.

Od 2002. godine u okviru JPI „Novi Pazar“ počinje da radi i televizija. Ideja je bila ista kao i prilikom osnivanja radija. Jak informativni program.

RTV Novi Pazar privatizovana je 2015. godine.

Radio poseduje lokalnu, a televizija regionalnu frekfrenciju.

Televizijski program preko satelita i interneta može da se vidi u čitavom svetu, a u zemlji i regionu putem predajničkog sistema i kablovskih operatera.

“Mi smo ubedljivo prvi i najbolji  na ovim prostorima i uopšte ne sumnjam u tu konstataciju da smo lider što se medija tiče u čitavom regionu. Nismo uopšte uljuljkani u toj poziciji, već se trudimo da uvek napredujemo i da koristimo nove resurse, nove snage, nove digitalne platforme, koje su se u svetu pokazale kao uspešne. Time se samo primiče nacionalnim emiterima, jer smo sve lokalne i regionalne odavno ostavili iza sebe”, kaže direktor ovog medija Denis Mavrić.

Z. M.

 

 

Podeli