Februar, mesec poezije

U okviru manifestacije ”Februar, mesec poezije”, Centar za decu i mlade ”Duga” raspisuje nagradni Konkurs ”Mirsad Miko Duranović” za najbolju pesmu 2020. Konkurs će biti otvoren do 1.marta, do kada se mogu prijaviti svi zaintereovani i talentovani mladi pesnici i pesnikinje.

Pravo učešća na Konkurs imaju mladi pisci, srednjoškolci i studenti sa teritorije Novog Pazara, koji u poeziji pronalaze svoj stvaralački izraz. Prema utvrđenim propozicijama učesnici se mogu prijaviti Centru Duga sa najviše tri neobjavljene i nenagrađivane pesme, maksimalne dužine do 30 redova.

”Konkurs je već tradicionalan. Peta je godina kako nam pristiže kvalitetna poezija mladih srednjoškolaca i studenata. Iz godine u godinu dobijamo divne, svježe, autentične pjesme mladih pjesnika. Mislim da ni ove godine pred žirijem neće biti ni malo lak zadatak da odabere najbolje pjesme”, izjavila je urednica književnog programa u Centru ”Duga”, Vahida Mušović.

Konkurs ”Mirsad Miko Duranović” za sve zainteresovane mlade pesnike biće otvoren do 1.marta, a za najbolje autore u kategoriji srednjoškolaca i studenata, organizatori su obezbedili novčane nagrade i knjige.

S.Lj.

 

Podeli