DruštvoVesti

Hasanović: Građevinska sezona ove godine još intezivnija

U toku su prirpeme i tenderi za intezivnu građevinsku sezonu, koja će početi čim to budu dozvoljavali vremenski uslovi. „Sledeće godine u planu je da se sredi veliki broj gradskih, ali i seoskih puteva. Biće završeni i projekti započeti u prošloj godini“, najavio je između ostalog pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Nihad Hasanović.

U 2019.godini realizovan je veliki broj infrastruktunih projekata, koji su urađeni kako bi građanima bili unapređeni uslovi života. Intezivno se nastavlja i u 2020.godini, rekao je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović.

“Krajem godine usvojen je budžet Grada Novog Pazara za 2020.godinu, koji je do sada najveći preko tri milijarde dinara. Od tih sredstava preko 410 miliona dinara je opredeljeno za izgradnju komunalne infrastrukture I kanalizacione mreže. Mi smo spremni, tokom zime radili smo na pripremi projektno-tehničke dokumentacije. Pre nekoliko dana otvoren je tender vrednosti 265 miliona dinara u okviru kojeg je planirano da se uradi 41 ulica I još 9 seoskih puteva u mesnim centrima. U toku je stručna ocena ponude i ja se nadam da će u skorije vreme doći I do potpisivanja između najboljeg ponuđivača I grada Novog Pazara . Radimo i na pripremi projekata za nekoliko velikih ulica u gradu I rešavanju infrastrukturnih problema na selu. Pratićemo konkurse svih ministarstava, počev od Ministarstva privrede, Ministarstva turizma, koji vodi Rasim Ljajić, naš sugrađanin, koji je zaslužan za sve što se ovoliko radi, on inicira I svu svoju snagu uloži da lobira da mi dobijemo sredstva. Budžet jeste veći ove godine, ali bez sredstava Reopublike Srbije I resornih ministarstava sigurno ne bi bilo ovoliko rada. Okončana je i priprema projektno-tehničke dokumentacije jednog velikog projekta totalne rekonstrukcije Ulice genarala Živkovića, od kružnog toka do Luk oil pumpe, gde ćemo promeniti vodovodnu mrežu, izdvojiti bolnički vododvod od ostalih potrošača, gde ćemo zameniti asfalt , uraditi nove trotoare I parking mesta. Kompletna dokumentacija nosi se u Ministarstvo privrede, danas smo izdali građevinsku dozvolu za taj posao I nadam se dobroj realizaciji tog projekta. Jesu ovih dana lepi dani, ali je hladno i mehanizacija ne može da radi.Iz prethodne godine imamo preneseno 16 ulica, koje su prioritetne , koje ćemo odmah uraditi, a nakon toga I ostale koje pripremamo. Poslednji tender potpune rekonstrukcije ulice je preko million evra vredan. Pohvalio bih sve inženjere JP za uređivanje građevinskog zemljišta, Zavoda za urbanizam, radnike odeljenja za ubanizam gradske uprave, koji su ovih dana I preko vikenda vredno radili i koordinirano smo uspeli da okončamo jedan veliki projekat. Mi ćemo nastavitii da radimo I dalje. Sandžačka demokratska partija kao okosnica vlasti više od deceniju neumorno radi sa svojim koalicionim , nismo kampanjci, radili smo I radićemo istim intezitetom I dalje, naravno uz pomoć Vlade Republike Srbije, resornih ministarstava i našeg sugrađanina Rasima Ljajića. Težimo da ova godina biti infrastrukturno još bolja nego što je bila 2019.godina”, rekao je Hasanović.

Na početku građevinske sezone biće urađene ugovorene ulice od prošle godine,koje izvođači nisu uspeli da završe, a to su: Ulica Dese Milovanović, Ljubljanska, Dubrovačka 415 u Selakovcu, Krakovi ulica Ruđera Boškovića, Sandžačke u Muru, ugovorena je i rekonstrukcija Ulica Osmana Đikića, Jugovića, Rasima Halilovića,asfaltiranje kraka ulice Koste Racina, Emina Hadžovića, Narodnog fronta, dva kraka Zmaj Jovine ulice , ali i završetak započetih radova u Brodarevskoj ulici i puta Mur – Zaguljača.

 

Podeli