Društvo

BNV ubrzava proces odobravanja udžbenika

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Jasmina Curić posetila je izdavačku kuću ”Klett” u Beogradu. Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju Vijeća, dogovoreno da će BNV i Klett zajedno učiniti sve što je u njihovim nadležnostima, kako bi proces reformisanja i izrade udžbenika bio što brži i efikasniji, te kako bi udžbenici za treći i sedmi razred osnovne škole u nastavi na bosanskom jeziku, stigli na vreme u ruke učenika.

U saopštenju se navodi da su odobreni programi nastave i učenja za treći i sedmi razred osnovne škole. Iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća podsećaju da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ranije ove godine objavilo programe nastave i učenja, što će, kako očekuju, rezultirati da će ove školske godine i udžbenici stići na vreme.

Za nastavu na bosanskom jeziku u pripremnom predškolskom programu, osnovnim i srednjim školama u upotrebi je 201 udžbenik od kojih su 53 autorska i 148 prevedenih udžbenika – podsećaju iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru.

S.Lj.

 

Podeli