DruštvoVesti

Održana prva ovogodišnja Skupština MOUPU

Redovna godišnja Skupština Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Sjenice i Tutina održana u Novom Pazaru. Prisutni članovi Skupštine, predstavnici poljoprivrednih udruženja, usvojili su izveštaj o radu za proteklu godinu, kao i planove i programe rada za tekuću. Skupštini je prisutvovao i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je najavio ulaganja u poljoprivredu I u narednom periodu.

Odlukom Skupštine grada Novog Pazara budžet za unapređenje poljoprivrede uvećan je , pa tako sredstva za 2020.godinu iznose 15 miliona dinara. Skupština Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja, između ostalog, razmatrala je planove o kupovini kvalitetne mehanizacije koju bi koristili svi članovi unije, što je ekonomski isplatljivije. Zahvaljujući prošlogodišnjim sredstvima , koje je grad opredelio za poljoprivredu, kupljena je kvalitetna mehanizacija, čime su unapređene sve poljoprivredne grane.

Direktor poljopirvredne savetodavne I stručne službe i pomoćnik gradonačelnik Novog Pazara Nihad Hasanović kaže da su sredstva grada Novog Pazara utrošena na pravi način, te da je kupljena kvalitetna mehanizacija, koju koristi veliki broj poljoprivrednika, jer je cilj omogućiti ljudima dobre uslove za rad na svojim imanjima.
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je prisustvovao prvoj ovogodišnjoj Skupštini MOUPU kaže da su sredstva za unapređenje poljoprivrede uvećavana iz godine u godinu, ted a naši poljoprivrednici trebaju da služe za primer ostalima kako se udruženo može postići bolji rezultati.

Prošle godine su zahvaljujući sredstvima Gradske uprave kupljena je priključna traktorska mehanizacija i oprema, creva za dovod vode, oprema za preradu pčelarskih pogačica, sistemi za navodnjavanje kap po kap, a opremu koristi 942 poljoprrivredna gazdinstva.

 

Podeli