Društvo

Slabija ponuda na pijaci

Novopazarska Zelena pijaca ovog utorka bila je slabije snabdevena. Uzrok za to su praznici koji još uvek traju. Međutim, ovde ćete naći najbolje i najkvalitetnije voće i povrće. Cene su skoro nepromenjene, kažu prodavci, ali prodaja je slaba, a kupcima cene nisu prihvatljive.

Praznici koji još uvek traju, jedan su od uzroka kako slabije snabdevene novopazarske Zelene pijace tako i manje kupaca. U odnosu na prethodne nedelje, cene voća su nepromenjene, ali su zato cene povrća skočile, pa je i prodaja oslabila, kažu prodavci.

“Voće je isto a povrće je skupo jer se uvozi. Sada za papriku trebate izdvojiti 300 dinara, krastavac 250, paradajz 200 dinara. Što se tiče voća cene su slične, u zavisnosti od kvaliteta. Mandarina od 100 do 170 dinara, narandža od 60 do 130, banana 150, jabuka  od 45 do 70 dinara“, kazao je prodavac Safet Demirović.

Za one koji su navikli da kupuju na pijaci, ni hladno vreme a ni cene ne predstavljaju problem. Međutim, za većinu kupaca, kupovina na pijaci nije prihvatljiva.

Pijaca je mesto gde uvek možete naći kako sveže i kvalitetno uvozno voće i povrće tako i domaće proizvode.

A. Ademović

 

Podeli