DruštvoVesti

NSZ: Nove obuke za nezaposlena lica

 Nacionalna služba za zapošljavanje-Filijala Novi Pazar, u kontinuitetu sprovodi obuke za tržište rada. Trenutno se uspešno realizuje pet različitih obuka.

Sve obuke za tržište rada koje je do sada realizovala Nacionalna služba za zapošljavanje, konkretno Filijala Novi Pazar, urodile su plodom. “Cilj svih obuka jeste da nezaposlena lica nakon završene obuke što pre dođu do posla ili pak započnu sopstveni biznis”, kazala je PR službe Aida Bojadžić.  Ona je istakla da trenutno 31 lice sa evidencije nezaposlenih pohađa neki od kurseva i da je  najveće interesovanje za kozmetičare i šivače. Njih deset je na obuci za šivače u firmi “Denis star”, pet na obuci za kozmetičare u salonu “Diva”, šest lica pohađa obuku za pustovanje vune, u ispostavi službe u Tutinu za kozmetičare pohađa još pet nezaposlenih lica a pet osoba sa invaliditetom je prošlo  osnovnu informatičku obuku.

Obuku za kozmetičare trenutno u Salonu “Diva” u Novom Pazaru pohađa pet lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Polaznice su zadovoljne  obukom i stečenim dodatnim znanjem. Kažu da za njih to puno znači jer im se na taj način lakše otvaraju vrata do posla.

Vlasnica frizersko-kozmetičkog salona “Diva” Izeta Musić već drugu godinu za redom uspešno sarađuje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje sa čije evidencije prima nezaposlena lica na obuku i kako ističe, najveće zadovoljstvo joj je kada čuje da su ta lica nakon obuke našla ili započela svoj posao. Ona je iznela podatak da je prošle godine nakon obuke za kozmetičare koju je pohađalo njih deset, devet našlo posao ili započelo sopstveni biznis.

Aida Bojadžić, PR NSZ je zahvalila svim izvođačima obuke na dosadašnjoj odličnoj saradnji i izrazila nadu da će se i ubuduće javljati privrednici iz grada koji će biti učesnici u ovakvim projektima.

B. V.

 

Podeli