Društvo

”Čistoća” se vraća u redovan režim rada

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika sektor Čistoća pri Javnom komunalnom preduzeću ”Gradska čistoća”, vraća se u redovan režim rada. Održavanje javne higijene u zimskim uslovima i bez padavina, obavlja se, kažu nadležni, bez većih problema.

S obzirom da ovih dana nije bilo snežnih padavina, ni za dežurne radnike u sektoru Čistoće tokom praznika nije bilo većih problema. Od danas ova služba radi punim kapacitetom.

”U zimskom periodu održavanja javnih površina imamo dosta posla, pre svega kada su obilnije padavine. Ovaj put nije bilo obilnih padavina tako da smo uspeli da sve ulice održimo prohodnim. To smo isto uradili i sa javnim površinama, što ukazuje da nije dolazilo do nekih većih incidenata”, izjavio je tehnički direktor JKP ”Gradska čistoća” Dino Skenderović. On se izvinio savesnim sugrađanima zbog, kako je kazao, reudkovanog rada tokom praznika i najavio početak rada punim kapacitetom.

Skenderović ističe da je u saradnji sa Gradskom upravom obezbeđeno 200 tona putarske soli, te da je situacija zadovoljavajuća i po pitnaju mehanizacije za rad na održavanju javne higijene u zimskim uslovima.

S.Lj.

Podeli