Sport

Teodora Simović pobednica ulične trke u Mrsaću

Atletičarka Novog Pazara Teodora Simović pobednica je trke seniorki na 3.300 metara na jubilarnoj, 50. uličnoj manifestaciji u Mrsaću kod Kraljeva, u kojoj su druga i treća pozicija pripale njenim mladim klupskim koleginicama Saimi Murić i Lenki Nikolić.

Od ostalih Novopazaraca, u takmičenju na 3.300 metara najbolji u konkurenciji veterana bio je Mirsad Rebronja, dok je na stazi iste dužine Džemal Hasanović zauzeo drugo mesto kod mlađih juniora.

Na dvostruko kraćoj deonici, Kabir Zilkić trijumfovao je među starijim pionirima, gde je Jahja Zukorlić završio kao trećeplasirani, a bez premca u svojim uzrasnim kategorijama bili su starija pionirka Mejra Mehmedović i mlađi pionir Samed Hadžić.

Takođe na 1.650 metara, u nadmetanju mlađih pionirki Novopazarke su se našla na svim stepenicima pobedničkog postolja, a slavila je Saima Mušović, ispred Neire Brahić i trećeplasirane Jane Belić, što se desilo i kod škola atletika, gde je najbrža bila Ajša Tahirović, dok su drugo i treće mesto osvojile Belma Kolašinac i Saida Mušović.

Kod atletskih škola za dečake, Kaid Koca je na 1.650 metara zauzeo četvrto mesto.

M. Minić

Podeli