Kultura

Azra Kahrović najbolja u besedništvu

Učenica Medicinske škole ”Dva heroja” Azra Kahrović osvojila je prvo mesto na ovogodišnjem takmičenju u besedništvu. Na takmičenju koje tradicionalno organizuje novopazarski Kulturni centar u cilju afirmacije i negovanja lepog govora, ove godine učestvovalo je ukupno 17 besednika, srednjoškolaca i studenata.

Znajući da ključ uspeha leži u upornosti i istrajnosti, Azra nije odustajala. I ranije je, kaže, učestvovala na ovakvim takmičenjima, vredno radila, pripremala se i ovaj put, očekivano uspela.

”Svaki besednik kreće na takmičenje sa željom da pobedi, da se njegova reč čuje, ali da za to dobije i neku nagradu ili pohvalu. To je podstrek uz koji mi idemo dalje”, kaže Azra.

Odlukom tročlanog žirija u sastavu: Elma Halilović, Amra Hodžić Jejna i Hana Salihagić, drugo mesto u besedništvu osvojila je Amra Kamberović, a treće Dragan Gvozdenović. Prema rečima predsednice žirija Elme Halilović, besedničari su ove godine bili sugestivni, ubedljivi i jasni, a finese su odlučile.

”Posao je bio izuzetno težak, jer su kandidati bili fantastični i drago mi je zbog toga”, rekla je Halilović. Ona je objasnila da je žiri odlučio da pored troje prvoplasiranih besednika, još troma uruči pohvale. Pohvale za ovogodišnje takmičenje u besedništvu dobile su: Aiša Nicević, Sumeja Baćićanin i Elma Selimi.

S.Lj.

 

Podeli