PolitikaVesti

SNP obeležila deceniju postojanja i uspešnog rada. Đerlek: Postavili smo visoke ciljeve

Sandžačka narodna partija proslavila je sinoć veliki jubilej,  deset godina uspešnog rada i postojanja na političkoj sceni Sandžaka i Srbije.

Skup je održan u Sali Doma omladine koja je bila mala da primi sve poštovaoce te stranke.

Obraćajući se prisutnima osnivač i lider stranke dr Mirsad Đerlek kazao je da stranka koju je osnovao 2009. godine danas slavi značajan jubilej jer, prema njegovim rečima, opstati i trajati na sandžačkoj političkoj sceni nije bilo ni malo lako. Ipak, naglasio je, urađeno je puno.

”Mi smo uradili mnogo toga. Svakodnevno vidite koliko smo promenili Novi Pazar koji je sada jedan lep i moderan grad, mnogo drugačiji u odnosu na 2009. godinu, grad u kojem može da se živi. Ono što je naš osnovni zadatak jeste da ovaj grad u narednih deset godina napravimo još boljim i da bude jedan od prvih pet gradova u Srbiji” naglasio je Đerlek.

Đerlek je posebno apostrofirao mlade ljude i mladu energiju koja, kazao je, treba da bude stožer decenije koja dolazi.

”Imamo svoju  viziju i želimo da postanemo najača politička stranka u Sandžaku za nekoliko godina. Tako da od naše omladine očekujem da već sutra napravi novu strategiju, pobedničku viziju, da mnogo  više radi i da dođemo do tog cilja za nekoliko godina. I neizmerno sam zahvalan svima koji ste u ovolikom broju večeras ovde i što je garancija da će Sandžačka narodna partija na sledećim izborima udvostručiti broj odbornika i ponovo biti sastavni deo vlasti u Novom Pazaru i republičkom parlamentu” kazao je Đerlek.

Skupu u prepunom Domu omladine prisustvovali su i predstavnici stranaka  koje su sa Sandžačkom narodnom partijom u koaliciji na lokalnom i republičkom nivou.

Predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović čestitao je jubilej i podsetio da su te dve stranke dugogodišnji politički partneri  koji rade za narod i bolji Novi Pazar.

”Sve ove godine su pokazale da smo mi iskreni i korektni, stekli smo poverenje jedni u druge i dogovarali smo se i sporazumevali lako i pre i posle izbora” kazao je Hasanović.

Narodni poslanik i član Glavnog odbora Socijal demokratske partije Branimir Jovanović kazao je da će saradnja sa Sandžačkom narodnom partijom biti nastavljena.

”Neosporna je dobra saradnja  na lokalnom nivou, a ono što želim da poručim jeste da imate pouzdanog partnera i na republličkom nivou Socijal demokratsku partiju Srbije čija vrata su otvorena za sva pitanja” kazao je Jovanović.

Sa skupa je na kraju poručeno da je  Sandžačka nardona partija postavila visoke ciljeve koje će u narednom periodu i ostvariti.

 

 

Senada Kalić

Podeli