DruštvoVesti

Unapređenje saradnje bratskih gradova, Jalove i Novog Pazara

U Novom Pazaru boravila je delegacija Jalove iz Republike Turske koju je predvodio gradonačelnik Vefa Salman. U Gradskoj kući primili su ih gradonačelnik Nihat Biševac i njegovi saradnici.

Jalova i Novi Pazar su bratski gradovi, a cilj posjete i sastanka u Gradskoj upravi je da se saradnja nastavi i pospješi. Ova dva bratska grada vežu do sada brojne realizovane kulturne manifestacije zahvaljujući kojima su se narodi, prvenstveno mladi ljudi, zbližili i ostvarili prijateljstva.

Čelni ljudi dva grada ocjenili su tokom razgovora da su odnosi dva grada, zemlje i naroda na historijskom maksimumu i da se samo tim pravcem treba kretati.

„Povod mog dolaska je prvenstveno da učvrstimo naše bratske odnose, izuzetno mi je drago da sam u Novom Pazaru i Sandžaku. Vjerujem u nastavak dobre saradnje kao i svih ovih godina. Ovaj grad ima mnogo posebnosti ali i puno sličnosti sa gradovima u Turskoj. Naši narodi, kultura, tradicija i gastronomija su slični, pa zbog toga dvije zemlje i vaš grad imaju dobre odnose. Očekujem da će delegacija vašeg grada uzvratiti skorom posjetom Jalovi“, rekao je gradonačelnik Jalove Vefa Salman.

Sagovornici su zaključili da će se u narednom periodu još predanije raditi kako bi privredna saradnja rezultirala što konkrretnijim projektima.

A. Ni.

Podeli