DruštvoVesti

 Jak zemljotres zatresao BiH, snažan potres osetio se u SRBIJI, CRNOJ GORI I HRVATSKOJ

Jak zemljotres pogodio je jutros u 10 i 19 Bosnu i Hercegovinu, a podrhtavanja su se osetila širom regiona. Kako javlja Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) potres je bio jačine 5,2 po Rihteru.

Jako podrhtavanje tla osetilo se u Sarajevu, Mostaru i drugim gradovima u BiH, javlja Avaz.ba, dodajući da je epicentar bio na dubini od 10 kilometara, 11 kilometara od Nevesinja i 77 kilometara.

Zemljotres je zatresao zgrade, a njihanje je trajalo prilično dugo, zbog čega su u mnogim gradovima stanovnici istrčali na ulice, javljaju mediji u BiH.

Podrhtavanje se osetilo i u Beogradu, ali i u pojedinim gradovima širom Srbije, Nišu, Novom Sadu, io čemu su na Tviteru pisali i brojni građani srpske prestonice.

Hrvatski portal Index.hr objavio je da se podrhtavanje tla osetilo i u Dubrovniku, Splitu

Potres se dobro osetio i u Splitu, u firmi su nam se tresli monitori, stolovi i stolice i sve je to trajalo dobrih 15-ak sekundi – napisao je jedan čitalac Indexa.

Drugi čitaoci hrvatskog portala koji su se javili redakciji naveli su da je se “nameštaj tresao 10 sekundi na Pelješcu” i da su u Metkoviću svi izleteli na ulicu.

Jače podrhtavanje tla osetilo se i u Herceg Novom danas oko 10 i 20 danas.

Treslo se duže od 30 sekundi. Ormari su škripali, imala sam osećaj da ću pasti sa kreveta – rekla je jedna žiteljka Herceg Novog.

 

Izvor: Blic

Podeli