Društvo

BNV organizovao seminar za vaspitačice i vaspitače

U okviru obeležavanja Dana Sandžaka i Dana dečijih prava, Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo je i seminara za vaspitačice i vaspitače predškolskih ustanova.  O savremenom pristupu planiranju vaspitno – obrazovnog rada, praćenju dece i iskustvima sarajevskih vaspitno obrazovnih ustanova na seminaru su govorile univerzitetske profesorke iz Sarajeva.

Pozdravljajući prisutne vaspitačice i vaspitače, potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, profesor dr Sait Kačapor je istakao da na ovom seminaru neće biti reči o bosanskom jeziku, već da će sam seminar teći na maternjem, bosanskom jeziku, s obzirom da su predavači sa Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

”Imamo izuzetno važne goste iz Sarajeva sa Pedagoškog fakulteta. Tu su nam dvije veoma uvažene profesorice, koje se bave predškolskim odgojem i koje imaju šta progovoriti našim odgajateljicama”, izjavio je potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća profesor dr Sait Kačapor.

O temamam vezanim za vaspitno obrazovni proces na seminaru su govorile: mr Abida Kapetanović, prof.dr Lejla Silajdžić i prof.dr Jasmina Bećirović Karabegović.

Sminaru se odazvao veliki broj vaspitačica i vaspitača iz svih objekata novopazarske Predškolske ustanove ”Mladost”.

S.Lj.

Podeli