DruštvoVesti

“Spirit of America” obezbedila opremu za novopazarske vatrogasce

 “SPIRIT OF AMERICA” je američka neprofitna humanitarna organizacija koja je od skupljenog novca stanovnika za novopazarsku Vatrogasnu jedinicu kupila neophodnu opremu koja je nedostajala a od velikog je značaja. Osnivač organizacije Džim Hejk sa saradnicima, bio je u poseti gradonačelniku Nihatu Biševcu i uručio mu pomenutu opremu koja će biti uručena Vatrogasnoj jedinici.

Ovo je bila druga po redu poseta prijatelja iz Amerike gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu. U delegaciji koja je bila poseti bio je i osnivač ove humanitarne organizacije “Spirit Of Amerika” , Džim Hejk kao i vojni ataše , pukovnik Tomas Batler.

” Organizacija “Spirit Of America” finansira se od strane američkih građana koji žele da pomognu Srbiji zaista vole Srbiju i brinu o Srbiji, i zaista smo srećni što smo u mogućnosti da doniramo ovu vatrogasnu opremu Vatrogasnoj jedinici u Novom Pazaru. Mi sarađujemo sa Američkom ambasadom u Beogradu i zajedno želimo da pomognemo vašoj Vatrogasnoj jedinici jer kad neko izgubi dom izgubio je sve i zbog toga je jako važno da im pomognemo kako bi se oni borili protiv požara”, kazao je osnivač organizacije Džim Hejk.

“Ambasada Sjedinjenih Država i naša organizacija žele da pomonu svojim prijateljima na raznim poljima. Cilj nam je da vatrogasnu opremu koju poklanjamo, ovdašnja jedinica koristi na način da olakša ljudima rad na terenu i učini njihov posao bezbednijim. Zadovoljstvo mi je što saradnjujemo sa Gradom i Regionalnom razvojnom agencijom SEDA”, kazao je vojni ataše Ambasade Tomas Batler.

Gradonačelnik Nihat Biševac je istakao da je sa gostima razgovorao na mnoge teme iz  različitih oblasti koje su prepoznate kao potencijalna polja saradnje i da će trend podrške gradu biti nastavljen.

Direktor Regionalne agencije za ekonomski razvoj Sandžaka, Samir Kačapor, napomenuo da je ova saradnja sa humanitarnom organizacijom “Spirit Of America” od velike važnosti za naš kraj.

“Spirit Of Amerika” je, da podsetimo, pomogla u opremanju jedne ambulante u Tutinu a razgovarano je i oko opremanja još nekoliko ambulanti na Pešteri gde stoji obećanje da će se i ta priča realizovati.

B.V.

Podeli