DruštvoKulturaVesti

Otvorena izložba mladog slikara Harisa Rahića

Prva samostalna izložba mladog umetnika Harisa Rahića iz Novog Pazara pod nazivom “Remould” otvorena je u Galeriji Multimedijalnog centra. Njegove slike, koje se uzrađene tehnikom ulje na platnu biće izložene naredne dve nedelje.

Novopazarac Haris Rahić je svoju prvu samostalnu izložbu posvetio svom rahmetli dedi, sa kojim je u detinjstvu provodio vreme. Njegove slike na prvi pogled izgledaju kao naslikan alat, ali kako kaže i sam Rahić imaju poseban značaj. Veliki broj ljubitelja umetnosti, ali i starijih kolega slikara došlo je da podrži ovog mladog umetnika.

Haris Rahić je osnovne i master akademske studije – odsek slikarstvo, završio na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Osnovne akademske studije u klasi prof. Gordana Nikolića, master studije u klasi prof. Radomira Kneževića, kod koga se trenutno nalazi na doktorskim studijama.

Učestvovao je na mnogim značajnim grupnim izložbama u Novom Pazaru i Beogradu i dobitnik je dve plakete za likovni rad i nagrade LIKOVNOG SALONA MLADIH 2017. godine.
Učesnik je likovne kolonije “Sopoćanska viđenja” 2019.

Ovo je njegova prva samostalna izložba.

Podeli