Kultura

Mravko Travko i Latif Moćević za najmlađe Novopazarce

Uz Mravka Travka i Latifa Moćevića i mališani iz Novog Pazara imali su priliku da se dobro zabave, ali i mnogo toga nauče. Koncert sarajevskog umetničkog para  u Novom Pazaru, u okviru manifestacije ”Poslanik u mom srcu”, organizovalo je Udruženje ”Svetionik”, uz podršku Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Grada Novog Pazara, novopazarskog Kulturnog centra, ali i ustanova kulture iz Sjenice i Tutina.

U koncertu zabavnog i edukativnog karaktera uživali su prvaci i predškolci, koji nastavu pohađaju na bosanskom jeziku. Osim podsećanja na značaj maternjeg jezika, mališani su kroz pesmu i ples naučili da postoji i gestovni govor. Uz sećanje na božijeg poslanika Muahemeda s.a.v.s. primili su najlepše poruke ljubavi, vere, zahvalnosti, ali i naučili neka pravila lepog ponašanja.

”Udruženje Svetionik nastavlja sa aktivnostima koje su u okviru manifestacije ”Poslanik u mom srcu”. Juče smo imali fenomenalan koncert u Sjenici, danas još jedan u Novom Pazaru. Riječ je o dječijem kocertu, a glavni akteri su Latif i Mravko Travko, ekipa iz Sarajeva, koji su zabvljali djecu, učili ih porukama ljubavi, drugarstva, a sve u cilju podsjećanja na božijeg poslanika Muhameda s.a.v.s. Ovo je samo jedna od aktivnosti u okviru manifestacije ”Poslanik u mom srcu”, rekla je, u ime organizatora iz Udruženja ”Svetionik”, Nusreta Brunčević.

Nakon Sjenice i Novog Pazara ovakav koncert u okviru manifestacije ”Poslanik u mom srcu”, održaće se i u Rožaju i uTutinu.

S.Lj.

Podeli