DruštvoVesti

Čopor pasa usmrtio ovce-Iz Čistoće traže još jednu firmu za zbrinjavanje pasa

Čopor pasa lutalica usmrtio je sedam ovaca, a šest teško povredio u domaćinstvu porodice Papić u Novom Pazaru. Šteta, koja je pričinjena je velika, kaže vlasnik Halko Papić. S druge strane direktor JKP “Gradska čistoća” Emin Omerović kaže da je potrebno angažovanje još jednog preduzeća, koji će zbrinjavati pse lutalice, a naredne godine bi grad trebao da dobije i azil za pse, čime će taj problem biti trajno rešen.

Halko Papić je u nedelju ujutru izašao iz kuće i zatekao zastrašujući prizor. Čopor pasa, kako kaže najmanje desetak, bilo je na imanju, napali su ovce sedam usmrtili a šest povredili. Papić kaže da je I on jedva izvukao živu glavu.

“Rano sam izašao sam iz kuće i vide strašan prizor. Psi su ujedali ovde, kidali meso sa njih. U jednom trenutku su krenuli ka meni, srećom, imao sam drvenu motku pored sebe i tako sam se odbranio. Bilo je najmanje desetak pasa u čoporu”, rekao je Papić.

Republički veterinarski inspektor Ramadan Esati  kazao je da je tor bio adekvatno obezbeđen ali da su psi ipak uspeli da uđu i naprave pokolj.

Iz JKP”Gradska čistoća” kažu je u planu da se dok grad ne dobije azil, angažuje još jedno preduzeće,

“Radnici firme iz Vrnjačke Banje dolaze jednom ili dvaput nedeljno,a na osnovu ugovora koji imamo. Oni mogu dnevno da zbrinu 18 do 20 pasa i nažalost održavaju samo neko stanje na terenu, Broj se smanjuje, ali bi trebalo obezbediti neku jaču akciju da se angažuje još neka firma, da može godišnje da se zbrine od 1200- 1500 pasa lutalica inače će nam taj probelma biti uvek prisutan. Mi planirano da sklopimo ugovor sa još jednom firmom ili da povećamo broj poseta sa sadašanjom firmom. Gradska uprava je uradila projekat za izgradnju azila za pse, dobila je novac od Vlade Republike Srbije, u toku je pribavljanje dozvole I sve prateće dokumantacije koja je potrebna za izgradnju ovog objekta, koji mora biti po svim standardima, čime će se, nadam se rešiti problem pasa lutalica u Novom Pazaru”, rekao je Omerović.

Podeli