DruštvoVesti

Asfaltirane staze na Sportsko rekreativnom centru

Na Sportsko rekreativnom centru u Novom Pazaru asfaltirane su pešačke staze. Nakon uređenja kišne kanalizacije, sređivanja raznovrsnih terena i zamene ivičnjaka, asfalterski radovi nastavak su velike rekonstrukcije ovog prostora. Novopazarci na rekreativnom centru rado provode vreme i raduju se njegovom renoviranju.

„Ja sam dete koje je poraslo na ovom rekreativnom centru i moram da priznam da je ovo uređenje nešto najlepše što nam se desilo. Sportisti kada je pauza ovde održavaju formu i pripremaju se za početak sezone „ kaže odbojkaš , Aldin Zoranić.

Uređen Sportsko rekreativni centar najviše koriste sugrađani koji se rekreiraju i provode vreme sa porodicom i prijateljima.

„Za nas kao rekreativce koji smo ovde porasli ovo mnogo znači. Bitno ja da se i omladina ovde okuplja i da se propagira zdrav način života.“, ocenjuje Novopazarac Kemal Tutić.

Dragan Bonić, bio je u Novom Pazaru u sezoni 2014/15. kao prvi strateg Odbojkaškog kluba, a sada je ponovo trener kluba u ovom gradu. Primećuje novo ruho Sportsko rekreativnog centra.

„Vidim ogromnu razliku.  Vidim mnogo dece i mnogo terena. Ovo je nešto prelepo.“, kazao trener odbojkaša Novog Pazara Dragan Bonić.

Direktor Sportsko-sajamske ustanove „Pendik”, Enes Pljakić najavio je da je u planu i uređenje zelenih površina i da će tek tada rekreativni centar dobiti svoj pravi izgled.

„ Posle završnog sloja asfalta sadiće se drveće. Preuredićemo sve zelene površine. I najvažnije radićemo sistem zalivanja „kap po kap“ kako bi sačuvali travu i drveće od sušenja . Posle 35 godina mi imamo novi- stari rekreativni centar“ naglasio je Pljakić.

Prilikom obilaska radova gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da „Malo koji grad u zemlji može se pohaviliti da u samom centru ima 2.5 hektara za rekreaciju svojih građana“.

„Pored brojnih drugih infrastrukturnigh radova cilj nam je bio da rekreativni centar potpuno obnovimo tako da su sva igrališta obnovljena, a izgrađeni su i novi sadržaji: nove teretane, dečija igrališta i novi fudbalski tereni“, istakao je Biševac.

Grad Novi Pazar je u rekonstrukciju Rekreativnog centra sa Sportskom dvoranom „Pendik“ u ovoj godini uložio oko 60 miliona dinara.

A.M.K.

Podeli